Ajankohtaista

Erikoisnäyttely 10.6.2023 – alustava infopaketti (2023-05-16 14:50:50)
Oli burmasi ilmoitettuna Hämeenlinnan näyttelyyn tai ei, olet tervetullut ihastelemaan burmien kauneutta kesäkuussa Hämeenlinnaan!


Hämeenlinnan näyttelyyn on ilmoittautunut yli 70 burmaa, joten Breed Best in Show järjestyy, minkä lisäksi näyttelyssä on burmille omia erikoisluokkia ja kilpailuja, joista tietoa ja ilmoittautumisohjeet ohessa. Ilmoittautumiset alla oleviin luokkiin ja kilpailuihin tulee tehdä ennakkoon, jotta osaamme varautua oikealla määrällä palkintoja ja arvioida erikoisluokkien aikatauluja sekä ehdimme tarkistaa annetut faktat.

- Paras turkki: Luokassa etsitään silkkiturkkisinta burmaa, jonka turkki on hyvin lyhyt, aluskarvaton, vartalonmyötäinen, hieno ja kiiltävä. Luokan tuomarina toimii Marina Forsten.

- Karnevaali: Tässä luokassa hassutellaan! Itsensä ja burmansa (tai vain burmansa tai vaikka vain itsensä?) saa pukea mitä kekseliäimpiin asukokonaisuuksiin. Tai jos vaatetuksella leikittely ei innosta, voi tässä luokassa esitellä esimerkiksi temppuja, joita on burmansa kanssa harjoitellut. Tämä luokka on haastavaakin haastavampi tuomaroitavaksi, mutta mikäli voitto on toiveissa, kannattaa varautua hurmaamaan tuomarina toimiva Emilia Viholainen.

- Vanhin burma:
Palkitsemme vanhimman näyttelyyn osallistuvan burman! Mikäli näyttelyyn osallistuva burmasi on seniorikastia, kannattaa ilmoittaa syntymäaika yhdistyksen tietoon.

- Pisin sukupolviketju: Suoraan alenevassa polvessa mahdollisimman monta yksilöä kasaan ja mukaan sukupolviketju-skabaan! Sukupolviketjuun riittää yksi ilmoittautuminen, kunhan huolehtii kaikki tiedot ketjuun kuuluvista kissoista mukaan ilmoittautumiseen. Pisin sukupolviketju palkitaan.

- Pisin matka: Kauimpaa näyttelyyn matkannut burma palkitaan! Mikäli epäilet matkanneesi pisimmän matkan, ilmoitathan osoitteesi postiosoitteineen, niin saamme tehtyä kilometrivertailut ja luovutettua palkinnon oikeaan osoitteeseen.

- Ensikertalainen: Ensimmäiseen näyttelyynsä osallistuville burmille tarjotaan pienet spesiaalimuistot näyttelystä kotiin viemisiksi!

Tarkoituksenamme on myös järjestää yli 7-vuotiaille burmille epävirallinen veteraaniluokka, mutta tämän osalta jatkamme vielä suunnitteluja ja tiedotamme lisää lähempänä.

Lisäksi näyttelyssä jokaisen kasvattajan tai yksittäisen näytteilleasettajan on mahdollista jakaa omia spesiaalipalkintojaan. Kukin tahollaan voi siis hankkia palkinnon (joka voi olla esimerkiksi ruokaa, herkkuja, leluja, ruusuke tai vaikka pokaali) ja antaa sen sitten vapaamuotoisesti omalle suosikilleen valitsemiensa perustelun pohjalta. Aiemmissa erikoisnäyttelyissä on mm. palkittu suloisimpia pentuja, kirjavimpia konnia, kultaisimpia silmiä, omia kasvatteja, outcross-taustoja ja suosikkivärejä – vain taivas on rajana! Koostamme Burmapostiin tiedot kaikista palkituista, joten toivomme kaikkien palkintoja jakaneiden toimittavan tiedot palkitsemisistaan sähköpostitse mahdollisimman pian näyttelyn jälkeen osoitteeseen burmaposti@gmail.com.

Ilmoittautumiset erikoisluokkiin ja -kilpailuihin tulee tehdä 7.6.2023 mennessä oheisella lomakkeella: https://forms.gle/QKR8PvrtyoCLVtfG7

Palkitsemme näyttelyssä myös Vuoden Burmat 2022! Mikäli burmasi on saavuttanut TOP3-sijoituksen, mutta et pääse noutamaan palkintoa näyttelypaikalta, otathan yhteyttä allekirjoittaneeseen pikimmiten, jotta voidaan yrittää järjestää palkinnon nouto jostain muusta näyttelystä. Postitamme palkinnot vain postikuluja vastaan.

Tällä hetkellä näyttelyä ovat lupautuneet sponsoroimaan MUSH, Eläinruokatehdas Lemmikki Oy, Jenni Haapala, Tujoma, Minnin Oy, Elzicatlady, Mauste-Sallinen, McDonald’s sekä Karvaiset ja karvattomat. Tavoitteenamme on hankkia vielä lisääkin palkintoja ja lahjoja näyttelyyn osallistuville burmille. Pyrkimyksemme myös on, ettei kenenkään tarvitse lähteä kotiin tyhjin käsin, vaan haalimme lahjat ihan jokaiselle näyttelyyn osallistuvalle burmalle! Kuulemme myös mielellämme lisää ideoita ja ehdotuksia esimerkiksi sponsoreista! Jos Sinun työpaikaltasi olisi mahdollisuus saada lahjoituksia joko osallistuville burmille tai näiden omistajille, otathan rohkeasti yhteyttä!

Näyttelyn järjestävä yhdistys YkkösKissat toimittaa vielä vahvistuskirjeen tarkempine infoineen noin viikkoa ennen näyttelyä. Tämä info on vain alustava tiedote tulevista spesiaaliohjelmista burmille. Lisäksi muistuttelisin vielä siitä, että Helmi toimii BKY:n näyttelymentorina, joten kaikki näyttelyyn liittyvät kysymykset voi esittää matalalla kynnyksellä Helmille joko sähköpostitse helmi.oranko@burmat.net tai puhelimitse 044 025 5551.
                                                     


Nähdään Hämeenlinnassa! ????????

 

Kevätkokous 2023 (2023-04-22 21:20:07)

Burma ja kevät -kuvakilpailu (2023-03-26 13:37:30)
Burma ja kevät -kuvakilpailun aika! ????????
 
Burmakissan Ystävät ry järjestää keväällä kuvakilpailun, jossa tuomarina toimii itsekin burmia omistava Sampo Marjomaa! Kuvakilpailuun osallistuvien kuvien tulee olla kevät-aiheisia ja kuluvan vuoden aikana otettuja. Tarkkoja arvostelukriteerejä Sampolle ei ole annettu, hän arvioi kuvat oman mieltymyksen ja fiiliksen mukaan!
 
Burmakissan Ystävät palkitsee kilpailun parhaimmistoa ja lisäksi järjestetään yleisön suosikkikuva -äänestys ilmoittautumisen päätyttyä yhdistyksen Facebook-sivulla.
 
Kuvat kilpailua varten tulee toimittaa 23.4.2023 mennessä Emilialle osoitteeseen emilia.viholainen@burmat.net. Ilmoitathan myös kuvassa olevan kissan nimen titteleineen, EMS-koodin sekä kuvaajan nimen. Huomioithan, että yhdistys voi käyttää kilpailuun toimitettuja kuvia muissakin julkaisuissaan, kuten Burmapostissa ja -kalenterissa.
 
Kamerat räpsymään ja kuvia toimittamaan, voittajat julkistetaan toukokuun alkupuolella!
 
Kilpailu on tarkoitettu Burmakissan Ystävät ry:n jäsenille.

EDIT. Burma ja kevät -kuvakilpailun ilmoittautumisaikaa on jatkettu viikolla eli kuvat kilpailua varten tulee toimittaa 23.4.2023 mennessä Emilialle osoitteeseen emilia.viholainen@burmat.net aiemmin ilmoitetun määräpäivän (16.4.2023) sijaan.
Vuoden Burmat 2022 – ilmoittautumisohjeet (2023-01-02 18:52:50)

Vuoden Aikuinen ja Vuoden Kastraatti – Viisi kissan parasta näyttelytulosta, joista korkeintaan kaksi voi olla ulkomailta, vuodelta 2022 luokissa 9, 7, 5, 3 ja 1 tai 10, 8, 6, 4 ja 2 + kaksi mahdollista varatulosta. Tulokset tulee ilmoittaa lisäpisteineen, ulkomaisiin näyttelytuloksiin ei huomioida lisäpisteitä.

Vuoden Nuori – Kolme kissan parasta näyttelytulosta, joista korkeistaan yksi voi olla ulkomailta, vuodelta 2022 luokissa 12 ja / tai 11 + kaksi mahdollista varatulosta. Tulokset tulee ilmoittaa lisäpisteineen, ulkomaiseen näyttelytulokseen ei huomioida lisäpisteitä.

Vuoden Veteraani – Kolme kissan parasta kotimaista näyttelytulosta vuodelta 2022 luokassa 17 lisäpisteineen.

Vuoden Siitosuros ja Vuoden Siitosnaaras – Kolmen eri jälkeläisen paras kotimainen näyttelytulos vuodelta 2022. Vähintään yhden tuloksista tulee olla jälkeläiseltä, joka on tuloksen saavuttamishetkellä alle kaksivuotias. Tulosten ei tarvitse olla samasta näyttelystä.

Vuoden Kasvattaja – Viiden eri kasvatin paras kotimainen näyttelytulos vuodelta 2022. Vähintään kahden tuloksista tulee olla kasvateilta, jotka ovat tulosten saavuttamishetkellä alle kaksivuotiaita. Tulosten ei tarvitse olla samasta näyttelystä.

Tuomarin Paras / NOM- ja Kategorian Paras / BIS-tuloksiin lasketaan mukaan näyttelykohtaiset lisäpisteet, lukuun ottamatta ulkomaisia tuloksia, jotka lasketaan mukaan ilman lisäpisteitä. Kilpailussa käytetään samaa lisäpisteluokitusta kuin Kissaliitolla, eli aikuisille uroksille, aikuisille naaraille, kastraattiuroksille, kastraattinaaraille, nuorille ja pennuille on omakohtaiset lisäpisteet. Näyttelykohtaiset lisäpisteet löydät esimerkiksi Omakissasta. Tarvittaessa voit kysyä apua pisteidenlaskija Julia Järviseltä.

BKY palkitsee kisassa parhaiten sijoittuneen aikuisen uroksen, aikuisen naaraan, kastraattiuroksen, kastraattinaaraan, nuoren, veteraanin, siitosuroksen, siitosnaaraan ja kasvattajan. Myös toisen ja kolmannen sijan aikuisissa, kastraateissa, nuorissa, veteraaneissa, siitoskissoissa ja kasvattajissa saavuttaneita muistetaan palkintojenjakotilaisuudessa!

Tulokset pyydetään lähettämään lomakkeella, Julia Järviselle sähköpostitse tai postitse viimeistään 15.1.2023. Vain määräpäivään mennessä tulleet ilmoitukset huomioidaan.

Kopioita kotimaisista näyttelyseteleistä ei tarvitse lähettää. Mikäli ulkomainen tulos ei ole Kissaliiton Omakissa-tietokannassa, näyttelysetelistä tulee toimittaa kopio pisteidenlaskijalle.

HUOM! Vuoden Burma 2022 -kilpailu on tarkoitettu vain Burmakissan Ystävät ry:n jäsenille, jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa kilpailuvuoden aikana. Kilpailuun osallistuvan kissan kaikkien omistajien on oltava yhdistyksen jäseniä. Lisäksi huomautamme, että siitos- ja kasvattajakilpailuihin on toimitettava vaadittu määrä tuloksia eli vajailla tuloksilla ei voi osallistua kilpailuun. Muihin luokkiin voi osallistua myös vajailla tuloksilla koronatilanteen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi, eli esimerkiksi aikuisiin voi siis ilmoittaa kissan vain kolmella tuloksellakin vaaditun viiden sijaan. Poikkeustilanteesta huolimatta puuttuvia tuloksia ei hyvitetä tai kompensoida, vaan sijoittuminen tapahtuu yhteispistemäärän mukaan näyttelymääristä riippumatta (eli aikuisissa viisi sertiä saanut kissa sijoittuu pisteissä ylemmäs kuin kolmessa näyttelyssä kategoria voiton saanut aikuinen kissa).

Tulosten on oltava perillä viimeistään 15.1.2023.

Tulokset voi ilmoittaa lomakkeella, sähköpostitse tai postitse.

Lomakkeella: https://forms.gle/mXRMzpwauJRZiwzv8

Sähköpostitse: julia.jarvinen@burmat.net

Postitse: Julia Järvinen, Neulaskaarre 3 A, 14200 Turenki

VUODEN BURMA 2022 -KILPAILUUN TULEE LÄHETTÄÄ KAIKKI TULOKSET ITSE: YHDISTYS EI POIMI TULOKSIA MISTÄÄN SUORAAN.

Burmakalenteri 2023 (2022-11-02 13:01:07)

Kalenteritilauksen voit laittaa oheisella lomakkeella. Lomakkeen saat auki myös osoitteessa: https://forms.gle/QbfxCEQA6ZjCAPqg6

 

 

Seuraava