BKY:n tiedote rekisteröimättömistä burmapennuista

Burmakissan Ystävät ry on saanut tietoonsa, että muutamat tahot ovat alkaneet kasvattaa burmia ilman rekisterikirjoja. Kissojen kerrotaan olevan rotupuhtaita, ja että molemmat vanhemmat ovat rekisteröityjä burmakissoja, mutta jostakin syytä pentuja ei ole rekisteröity. Ensinnäkin yhdistys huomauttaa että burmakissaa ei koskaan saa rekisteriin jälkikäteen, uuden omistajan toimesta. Toiseksi yhdistys syvästi huolestuneena pyytää kaikkia miettimään todellisia syitä, miksi pennut ovat jääneet rekisterin ulkopuolelle, vaikka ne rotupuhtaita väittämien mukaan ovatkin.

Usein syynä rekisteröimättä jättämiseen on vain ihmisten tietämättömyys, mutta myös puhdas rahan tienaaminen saattaa olla taustalla. Rekisteröinnin voi estää esimerkiksi se että emokissalla teetetään pentuja liian tiheään, eikä eläin saa tarvitsemaansa lepoa pentueiden välillä. Kissaliiton säännöt kieltävät emokissan pennuttamisen enemmän kuin kolme kertaa kahdessa vuodessa, ja vuoden sisällä kissanaaraan saa pennuttaa maksimissaan kaksi kertaa. Myös Burmakissan ystävät ry on sitoutunut noudattamaan Kissaliiton sääntöjä. Burmakissan ystävät ry:hyn kuuluvalta kasvattajalta hankitut pennut ovat aina myös vähintään 12-viikkoisia ja eläinlääkärin tarkastamia. Sen lisäksi pennulla on aina olemassa oleva rekisterikirja, tai rekisteröinti on vireillä.

Mikäli tietoosi tulee jostain pentue, johon kerrotaan syntyneen rotupuhtaita burmia, mutta niitä ei aiota rekisteröidä, pyydämme sinua ilmoittamaan asiasta Burmakissan Ystävät ry:n puheenjohtajalle osoitteeseen puheenjohtaja (at) burmat.net. Jos olet hankkimassa burmapentua, ja jokin asia hankintatilanteessa mietityttää, voit olla myös yhteydessä muuhun hallituksen väkeen. Sähköpostiosoitteet löytyvät täältä
Ethän Sinäkään halua tukea pentutehtailua, kun olet hankkimassa itsellesi perheenjäsentä 15-20 vuodeksi?

Pentulista

Päivitetty: 25.09.2017

Pentuvälittäjänä toimii Johanna Lähdekorpi

Pentuvälittäjään saat yhteyden sähköpostitse
tai puhelimitse +358 40 7536 136

Kasvattajien toivotaan lähettävän pentulistan muutokset sähköpostilla.

- Yli 6 kk:n ikäisistä pennuista tulee ilmoittaa kuukausittain, mikäli kasvattaja haluaa pitää ne edelleen listalla.
- Yli 10 kk:n ikäiset pennut siirretään aikuisiin, kotia etsiviin.
- Odotettavissa olevien pentueiden laskettu aika tulee ilmoittaa päivän tarkkuudella. Pentueet poistetaan kolme viikkoa lasketun ajan jälkeen, mikäli kasvattaja ei ilmoita muutoksista aiemmin.

Pentulistaa pyritään päivittämään vähintään kerran viikossa. On kaikkien edun mukaista, että pentulista on ajan tasalla, niin pennunetsijät eivät turhaan kysele jo myytyjä pentuja.

HUOM! Kissakauppa on aina myyjän ja ostajan välinen sopimus.

Bumpulina

Seinäjoki

Syntynyt: 10.12.2016

Lea Rikman
Seinäjoki


puh: 044 259 9705
email: bumpulina@gmail.com

Syntynyt 10.12.2016


Isä: Bumpulina Van Damme, BUR e
Emo: Bumpulina Annabell, BUR b

suklaakilpikonna naaras

FI*Harebell

Tiistenjoki

Syntynyt: 16.06.2017

Sinikka Luoma
Tiistenjoki


puh: 050 541 5026
email: harebell@netikka.fi

Syntynyt 16.06.2017


Isä: GIC HRH King Hassan, BUR n
Emo: FI*Elwood's Crunchie, BUR h


punainen uros
suklaakilpikonna naaras

Kotia etsivät aikuiset

Pardofelis

Tampere

12.03.2013

Kotisivu: https://www.facebook.com/pardofelisburmese/

Jenni Nystedt 
Tampere
puh: 040 771 2094


tai


Anne Laukka
Vöyri
puh: 040 532 2364

Uutta kotia etsii 4 vuotias punainen kastraattinaaras HU*Alba Regia Caina (synt. 12.3.2013). Caina on luonteeltaan hyvin herttainen ja sopisi jonkun kiltin nuoremman kissan kaveriksi oikein hyvin. Caina kokeili muutaman kuukauden yhteiseloa vanhemman birmaherran luona Helsingissä, mutta tämä birmauros ei hyväksynyt Cainaa. Caina asuu nyt Tampereella Jenni Nystedtin luona.

ZirCat's

Tikkakoski

25.01.2016

Kotisivu: http://www.zircats.fi

Kati Marjala & Marko Isomäki
Tikkakoski

puh: 040 759 7694
email: zircats@zircats.fi

Meidän 25.1.2016 syntyneestä pentueesta on edelleen varattavissa kaksi lilaa poikaa. Karma on joukon noutaja, joka noutaa lelua kerta toisensa jälkeen uudestaan, ja papukaija, joka pomppaa mielellään olkapäällesi kiikkumaan. Kille on joukon tasaisin niin ulkonäöltään kuin luonteeltaankin, vaatii hieman aikaa, mutta tutustuttuaan haluaa kaiken huomiosi. Pojat on kastroitu. Lisäksi etsimme heidän suklaakipikonna siskolleen sijoituskotia lähistöltämme. Lisätietoja kotisivuiltamme.

Lilac's

Taalintehdas

31.07.2013

Kotisivu: https://www.facebook.com/Lilacsburmese/

Eija Lang
Taalintehdas

puh: 050 372 9424
email: eija.lang@hotmail.com

31.7.2013 syntynyt leikattu ruskea uros etsii rakastavaa kotia.


Rasmus, eli SP SC Bjelke´s Givenchy DVM tulee Tanskasta. Ei tule enää toimeen muiden uroskissojemme kanssa, tutun naaraan kanssa asustaa omassa huoneessa. Rasmus ansaitsisi pikimmin päästä nukkumaan oman ihmisen kainaloon ainoaksi kissaksi, kun luottamus on saavutettu. Rasmus on ihmisrakas ja lempeäluonteinen sylissä viihtyvä kissaherra joka rakastaa tv:n katsomista oman ihmisen olkapäätä vasten, turvallista ulkoilua, raakaa kanaa ja ruokaa muutenkin. 

Odotettavissa olevat pentueet

FI*Shu-Shun

Kuopio

08.10.2017

Päivi Salmi
Kuopio

puh: 050 3663 050
email: psalmi2@luukku.com


Pentueen sukutaulu Pawpedsissa 

Odotetaan syntyväksi 08.10.2017


Isä: Mama-Alcialon Great Gameboy, BUR n
Emo: Shu-Shun Keijunlilja, BUR d


Mahdolliset värit: Uroksilla punainen + mahdollisesti creme. Naarailla kilpikonna, suklaakilpikonna + mahdollisesti sinikilpikonna ja lilakilpikonna